1ste leerjaar

Ik ben juf Katrien en geef les in het eerste leerjaar.

Geen kleuter meer, een grote boekentas, huiswerk,… Kortom: een grote stap!

We leren lezen, schrijven en rekenen. We leren de vriendjes van 10 kennen. Als we die goed oefenen, worden we zeker een echte splitskampioen! Daarna leren we al tot 20!

We weten dat foutjes maken mag en dat we daar uit kunnen leren!

Natuurlijk is er ook tijd voor knutselen, zingen, bewegen en uiteraard veel andere leuke dingen! Iedereen hoort erbij! Daarom vind ik het erg belangrijk dat elk kind zich goed voelt in de klas en graag naar school komt. We gaan er samen met z’n allen een fijn schooljaar van maken! Ik heb er alvast zin in! Jullie ook?

Ik ben juf Greet,

Het eerste leerjaar is een grote, uitdagende stap. Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van! Het geeft zoveel voldoening om de kinderen stap voor stap, met vallen en opstaan te brengen tot knappe lezers en schrijvers. Sociale vaardigheden waarbij de kinderen leren omgaan met waarden zoals beleefdheid, respect, vertrouwen, samenwerken,….blijven een aandachtspunt.

Twee woorden zijn doorheen het schooljaar van een eersteklasser van cruciaal belang nl. structuur en regelmaat.

Het allerbelangrijkste voor mij is dat elk kind graag naar school komt.